Bruce van Mulier - muzikant

BruceDe uit Suriname afkomstige Bruce Brodnall van Mulier wist al op 7-jarige leeftijd dat hij voor de muziek geboren was. Deze multi-instrumentalist bouwde op die leeftijd al zijn eigen steelpan van conserve blikken en stemde die zelf. Vervolgens speelde hij er melodietjes op en mocht zijn eerste waardering al in ontvangst nemen.

Als percussionist/bassist/zanger/gitarist/bandleider/organisator van verschillende muziekevenementen heeft hij de nodige ervaring opgedaan en bekendheid genoten in Suriname, Kourou (Frans Gyuana) en in Nederland. Hieraan parallel studeerde hij in de jaren 80 wis-en natuurkunde/electronica. Uiteindelijk koos hij ervoor om beroepsmuzikant te worden. Tot de dag van vandaag heeft hij zich verdienstelijk gemaakt als freelance muzikant (zanger/percussionist/bassist/componist) en bandleider/eigenaar. Daarnaast gaat hij verschillende samenwerkingen aan met o.a. (muziek)scholen w.o., CKE, CMD (Hofnar/Valkenswaard), De Lindenberg (Nijmegen), Gemert. √Čn is hij organisator/programmeur van verschillende muziekactiviteiten en bands op locatie.
 

De "Djem'Kids" (djembe door en voor kids o.a op het CKE) mag tot een van zijn leukste initiatieven gerekend worden. De laatste jaren is hij ook werkzaam bij New Rootz (organisatie die activiteiten ontplooit voor kinderen van de Internationale Schakel Klas - ISK - in Nijmegen. Met hart en ziel maakt hij muziek en draagt hij deze uit naar zijn omgeving - hij ademt muziek...