Marijke Krekels - fotograaf

tweeluik documentaire fotografie eindhoven marijke krekels 003 1

Mijn absolute passie, hetgeen mij kriebels in mijn buik bezorgt, de reden dat ik dit vak doe...zijn mensen.Het meest bijzondere van fotografie vind ik dat ik heel dichtbij mensen mag komen. Letterlijk dichtbij, door mijn camera. Symbolisch dichtbij doordat mensen zich openstellen voor mij. Vaak ook nog op zeer speciale momenten in hun leven. Hierdoor krijg ik binnen korte tijd een verbinding met iedereen voor mijn camera. En die bijzondere verbinding iedere keer weer, dat is precies waarom ik doe wat ik doe.

Mijn kracht zit hem niet perse in de puur technische kant van het fotograferen. Veel belangrijker is dat mensen zich fijn voelen bij mij.
Hierdoor wordt mijn grootste wens iedere keer weer vervuld: ik maak mensen blij. Door ze iets blijvends te geven voor de rest van hun leven. Dat is waarvoor ik het doe!
Naast de verbinding die ik aan ga met mensen voor mijn camera, vind ik het ook erg belangrijk mijn kennis te delen achter de camera. Anderen enthousiast te maken voor fotografie. De verbinding hebben en voelen van een gemeenschappelijke interesse en passie.

"Photography for me is not looking, it's feeling. If you can't feel what you're looking at, then you're never going to get others to feel anything when they look at your pictures." - Don McCullin